Arkitektlampen til hjemmekontoret

Arkitektlampen til hjemmekontoret

26th Oktober 2020 Aus Von oskar

Et stigende antal danskere arbejder hjemmefra for at få balance i arbejdsliv og familieliv. Før i tiden var flertallet af os nødt til at møde op på arbejdspladsen i mange timer, især når der var tale om manuelt arbejde. Men nu om stunder har mange danskere kontorarbejde og tilbringer en stor del af tiden med at sidde foran computeren. Fordelene ved at møde ind på arbejdet hver dag er, at man altid har tæt dialog med chefen og kollegerne, og det opfylder også et socialt behov for de fleste at have gode kolleger. Men samtidig er åbne kontorlandskaber eller et stresset arbejdsmiljø ikke særlig produktivt at sidde i, og for nogle kan det føre til ineffektivtet eller stress og sygemeldinger, at der er for meget larm og stress på jobbet. Samtidig kan det være svært som familie at få en hverdag til at hænge sammen, når begge forældre arbejder ude og samtidig skal nå at aflevere og hente børn. En god løsning på dette kan være at arbejde hjemmefra – enten nogle dage om ugen eller mere konsekvent.

Effektivt arbejdslys

Har man aftalt med sin chef, at man arbejder hjemme, eller er man selvstændig og arbejder hjemmefra, så har man brug for et godt hjemmekontor med den helt rigtige belysning. Det nytter ikke noget at sidde i et mørkt rum foran computeren og ødelægge øjnene. Der skal noget ordentligt lys på bordet som fx en arkitektlampe, som fås i den klassiske sorte eller metalfarvede model eller i smarte farver, og som giver et godt lys. Med en god skrivebordslampe og et loftslys, der kan lyse hele rummet op i vinterperioderne, kan du få indrettet et superlækkert hjemmekontor, hvor du effektivt kan få opgaver fra hånden, og hvor det med den rigtige indretning føles som en fornøjelse at gå på arbejde.

Belysning til tv-stunder

Et hjemmekontor kan desuden anvendes som et ekstra tv-rum. Hvis andre i familien fx sidder i stuen eller køkkenet og ser en film, og du hellere vil streame en tv-serie, så kan du sidde uforstyrret på dit hjemmekontor og se alle de fede serier i fritiden. I så fald er der også behov for noget hyggebelysning på hjemmekontoret. Det kan fx være væglamper med indirekte lys, også gerne med en lysdæmper, så du kan skrue op og ned efter behov, når du streamer tv-serier og film.