Belysning kan gøre rum større eller mindre

Belysning kan gøre rum større eller mindre

24th Mai 2021 Aus Von oskar

Når du skal ud at vælge lamper til dit hjem, så findes der mange muligheder, og du har måske svært ved at beslutte dig. Men ved at følge disse råd kan du indrette din bolig med en belysning, som matcher dine behov

Gør rummet større

Bor du i en lille bolig, og vil du gerne have et eller flere rum i din bolig til at virke større? Så skal du placere lamper i hjørnerne. Det kan fx være en standerlampe i hjørnet, eller det kan være væglamper i hjørnerne, som får rummet til at virke lysere og større. Dermed virker rummet større, end det egentlig er. Et hvidt lys er også med til at få rummet til at virke større, imens et farvet lys typisk vil få rummet til at virke mindre og skabe mere hyggebelysning. Du kan desuden med fordel vælge strømbesparende LED lys, som også kan styres med en smartphone, hvilket man kalder intelligent belysning. I Skandinavien er vi generelt glade for lyse og rummelige boliger, fordi der ofte er mange mørke timer i vinterhalvåret. Så mange af os vil gerne bo i et lyst hjem med en god belysning.

Gør rummet mindre

Bor du i en stor bolig, så kan du gøre rum mindre ved at placere lamper midt i rummet. Det kan være pendel lamper, som hænger over et sofabord eller et spisebord og lyser lige ned på bordpladen. Lyset vil i så fald være centreret om et punkt, og den øvrige del af rummet vil henlægge i mørke, hvilket vil få rummet til at virke mindre. Du kan også vælge små hyggelige bordlamper til hjørneborde eller væglamper, der udsender et svagt lys, så rummet får en tusmørkeagtig belysning og dermed virker mindre. Du kan kombinere det med at tænde ild i pejsen, hvis du har sådan en, og så har du skabt hygge i dit hjem.