De dyreste lamper i verden

De dyreste lamper i verden

9th Oktober 2020 Aus Von oskar

Drømmer du om at have ekstravagante lamper i hjemmet? I denne artikel kan du læse om de dyreste lamper i verdenen. Læs både om lamper til flere millioner kroner samt danske designer lamper, som du kan købe til hjemmet.

Pink Lotus Tiffany Lampen

En af de dyreste lamper i verden er “Pink Lotus Tiffany” lampen, som blev solgt i New York tilbage i 1997. Denne lampe blev lavet af 2000 håndmalede glasstykker og sat sammen på perfekt vis, for at skabe smuk kunst og lys. Lampen blev solgt for intet mindre end 2,8 millioner amerikanske dollars, som svarer til mere end 20 millioner kroner.

Kuwati Mall lysekronen

Du kan måske ikke købe den, men du kan komme helt tæt på en af de dyreste lysekroner i verdenen. Det kræver blot at du rejser til Kuwati Mall i Mellemøsten. Her hænger den unikke lysekrone, som har en 360° rund ring, der får det hele til at lyse op. Denne lysekrone har en værdi på intet mindre end 1,8 millioner dollars, som svarer til mere end 15 millioner kroner.

PH Artichoke af Poul Henningsen

Der er naturligvis også dyre danske design lamper, som du måske kan få fingrene i med et lån fra fx Qred.com. Den dyreste danske designer lampe er PH Artichoke, som også blev kaldt for Koglen tidligere. Denne lampe blev skabt helt tilbage i 1958 af Poul Henningsen, som blev hyret af Restaurant Langeliniepavillonen.

Særudgaven af PH Artichoke er den dyreste danske designer lampe på det danske marked, og den kan leveres på bestilling. Det kræver dog at du kan betale 206.095 DKK for den dyrebare lampe.

Louvre af Poul Henningsen

Men du kan også sagtens få designer lamper af Poul Henningsen, som ikke koster flere hundrede tusinde kroner. Du kan fx investere i Louvre, som er en kuglekonstruktion i en geometrisk form, og her belyses alle fladerne under den samme vinkel.

Lampen har en lakering med matte undersider og blanke overflader. Dette design er dannet til at reflektere diffust lys. Hvis du køber Louvre, skal dit loft kunne bære en lampe på 10,3 kg. Derudover skal du have mulighed for at betale de ca. 50.000 DKK, som lampen koster.