Få en skøn belysning i dit sommerhus

Få en skøn belysning i dit sommerhus

27th Juni 2021 Aus Von oskar

Er du en af de mange danskere, som har købt sommerhus i 2020 eller 2021, så er du sikkert i fuld gang med at indrette dig for den kommende sæson. I forbindelse med indretningen af et sommerhus spiller belysning en stor rolle, for de fleste vil gerne have, at belysningen både er praktisk og hyggelig, når de opholder sig i deres sommerhus.

Rekordstor interesse for sommerhuskøb

I 2020 købte 5800 danske familier sommerhus, hvilket var rekord sammenlignet med tidligere år. Pga. corona eksploderede interessen for sommerhuse og mange valgte at tage skridtet fuldt ud og købe et sommerhus i Danmark. Så 2020 var året, hvor mange danskere gik all-in på at finde den hjemlige hygge i deres nyerhvervede sommerhuse. Uanset hvilket boligstil du foretrækker til dit sommerhus, så kan du altid købe billige lamper på loppemarked, som du kan hænge op i boligen og matche med flotte plakater, som du kan sætte i glas og ramme og hænge op på væggen. Du bør dog tænke over, at lyset i køkkenet og på badeværelset i høj grad skal være funktionelt og praktisk, så du kan se, hvad du foretager dig, når du laver mad eller står foran spejlet i badeværelset. I stuen og soveværelset kan du derimod godt indrette dig med hyggebelysning fra standerlamper, pendler over bordet eller væglamper i moderne og enkle eller nostalgiske designs.

Fælles feriebolig i udlandet

I 2021 havde mange forudbestilt sommerhuse med henblik på at holde sommerferien i Danmark, men nu hvor en del af restriktionerne er ophævet, har mange danskere fortrudt og afbestilt sommerhusbooking: https://www.dr.dk/nyheder/indland/danskerne-afbestiller-de-sommerhuse-de-skyndte-sig-booke-i-vinter igen, hvilket efterlader nogle sommerhusudejere frustrerede. Hvis du ikke selv lejer dit sommerhus ud, men selv vil benytte det henover sommeren, så er det dog ikke noget, der berører dig. Før coronaen ramte og lukkede verden var der desuden en stigende interesse hos danskerne for at købe fælles ferieboliger: https://finans.dk/finans2/ECE12861893/rekordmange-danskere-koeber-faelles-ferieboliger-i-udlandet/?ctxref=ext i Sydeuropa, og i 2021 der også kommet efterspørgsel efter ferieboliger i Norden. Måske er du selv en af dem, som har købt fælles feriebolig i fx Sverige. I så fald skal du enes med de andre ejere om, hvordan I skal indrette jer med møbler og belysning i jeres fælles sommerhus. Valg af lampedesign skal naturligvis passe sammen med sommerhusets stil og møblement, og der er derfor forskel på, hvilken type lamper I skal hænge op, alt efter om det er et rustikt sommerhus i Italien, hvor I måske kan finde lamper på et lokalt loppemarked, eller om det er et sommerhus i Sverige med en lys og skandinavisk boligstil, og hvor I kan indrette jer med lamper i et enkelt og funktionelt nordisk design. Det er den slags, I skal blive enige om på et af jeres mange fællesmøder.