Lamper til godnatlæsning og lektielæsning

Lamper til godnatlæsning og lektielæsning

6th Juni 2020 Aus Von oskar

I mange børnefamilier er en godnathistorie en del af putte-ritualet om aftenen. De fleste børn elsker at få læst godnathistorie, og det kan hurtigt blive til flere godnathistorier, før de små lægger sig ned og falder i søvn. Faste rutiner skaber tryghed, og for både børn og voksne er det en god måde at afslutte dagen på, at man er fælles om en god histore. Børnelitteraturen er rig på mange fantastiske historier, så der er nok at vælge imellem. Godnathistorier er desuden med til at styrke børns fornemmelse for sprog, og det vil også motivere dem til selv at gå i gang med læsning. I Danmark har Kulturministeriet afsat 7 millioner kroner til initiativer, som skal styrke børns læselyst, der udrulles rundt omkring på bibliotekerne. Men du kan som forælder også gøre meget for at styrke dit barns læselyst, og godnathistorier er én af måderne at gøre det på.

Godnatlæsning som fast ritual

Når I har som fast ritual, at der skal læses historier på børneværelset, så er det selvfølgelig også vigtigt med den rigtige belysning. Der skal være en god læselampe i rummet, som lyser direkte ned på bogen, så du kan læse teksten, og børnene kan følge med i billederne og teksten. Det vil være en stor tilfredsstillelse for alle. Resten af rummet kan sagtens være mørkt, eller der kan være en dæmpet belysning, så længe læselampen er tændt. Når barnet bliver så stort, at det kan begynde at læse selv, så vil det også have god brug for en læselampe, som hænger på væggen over sengen. Ved at sørge for den rigtige belysning på børneværelset kan både du og dine børn få mange hyggelige timer i samvær om læsningen. Når barnet når skolealderen og selv lærer at læse, kan det selv få meget ud af at læse om aftenen.

Lamper til lektielæsning

For børn, der går i skole, er det også vigtigt at have et bord, hvor barnet kan sidde og lave lektier. Den rette belysning på skrivebordet kan fx være den klassiske arkitektlampe, som mange voksne i dag kan huske fra de selv var børn. Arkitektlampen giver et rigtig fint lys, som er nødvendigt, når man skal sidde bøjet over lektierne, eller hvis barnet vil tegne, male, lave perleplader eller andet sysleri i fritiden. For barnet vil det være dejligt at have et hyggeligt skrivebord at sidde ved, og det kan muligvis også motivere til, at lektierne bliver lavet hurtigere, så der er mere tid til fritidsaktiviteter.