Sådan bruger du farver i hjemmet

Sådan bruger du farver i hjemmet

5th Dezember 2020 Aus Von oskar

Når du indretter dit hjem med forskellige farver, handler det ikke kun om at tænke over dine yndlingsfarver. Regnbuens farver har deres egen energi, som kan blive afgørende for din indretning.

Bruge gerne orange og jordfarver til indretning af de vigtigste rum

Orange er en glimrende farve til at stimulere dybdegående samtaler, social aktivitet og masser af god apetit. Derfor er det en åbenlys farve til køkkenet eller spisestuen, hvor det kan skabe en stemning af solnedgang, som altid vækker rare følelser.

Du kan roligt indrette stuen og soveværelset med lamper, flotte Rammer og anden dekoration i brun og jordnære farver. De naturlige jordfarver er med til at skabe en beroligende atmosfære, og derfor er det netop et godt valg til soveværelset og stuen, som vi befinder os i, når vi ønsker at slappe af. Det er en afstressende og hyggelig farve, som minder os om chokolade, kaffe, og træ, som mange danskere er vilde med.

Hvilke rum passer de forskellige farver til?

De forskellige farver anbefales til brug til specifkke rum i hjemmet. Hvis du er på bar bund, når det kommer til indretning af hjemmet, kan du følge disse vejledninger:

  • Blå: Badeværelse, soveværelse.
  • Brun (jordfarver): Stue, soveværelse.
  • Grøn: Køkken, soveværelse.
  • Gul: Køkken, kontor.
  • Lilla: Soveværelse.
  • Orange: Køkken, spisestue.
  • Rosa: Soveværelse.

Tænk dig ekstra godt om ved brug af rød og sort

Rød er en utroligt stimulerende og aktiverende fave. Det er en farve, som tiltrækker opmærksomhed, og derfor er mange agressive markedsføringskampagner med røde farver. Det vil sige, at rød ikke er en god ide, hvis du ønsker at skabe en afslappet og hyggelig stemning. Derfor anbefales det ikke at bruge den røde farve i enorme mængder i værelser som fx soveværelset, da det kan gøre det sværere at falde i søvn.

Om sort er en farve er en diskussion til en anden dag, men i forbindelse med dagens artikel er det vigtigt også at overveje grundigt, om du ønsker at bruge sort i større mængder i et rum. Sort kan være en nedtrykkende og trist farve for mange personer. Det kan fremkalde en fornemmelse af magt, og dominans, og derfor kan det være bedre at vælge en anden farve til fx maling af et værelse.